Genel Tanıtım

1994 yılında eğitim ve öğretime başlayan ilimizin en eski, en köklü ve en başarılı eğitim kurumu olmayı başaran Nevşehir Özel Kardelen Anadolu Lisesi; “ Çocuklarımızı; özgüven sahibi, çok yönlü farkındalığı yüksek, başarılı ve mutlu bireyler olarak, geleceğin liderlerini yetiştirmek için buradayız” şiarıyla Türkiye’nin ve ilimizin eğitim- öğretim çıtasını yükselterek yenilikçi çağdaş eğitim anlayışıyla başarıyla özleşmiş bir kurum olarak 21 yıldır ilimizde eğitim- öğretim hizmetlerine devam etmektedir. İletişimin daha da önem kazandığı ve karakterin oturmaya başladığı lise yılları, öğrenciler için her zaman özeldir. Bu yıllarda öğrenciler, yeteneklerini ve ilgi alanlarını anlamlandırıp, hayatlarının geri kalanında nasıl kullanacaklarını ve meslek seçimlerinde nasıl değerlendireceklerini karşılaştırmaya başlar. Öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini, profesyonel rehberlik anlayışımız ve alanında uzman öğretmenlerimizin çalışmalarıyla ortaya çıkarılarak yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda bir bölüme ve mesleğe yöneltme, mutlu ve başarılı bir nesil yetiştirmek Anadolu ve Fen lisemizin temel hedefidir. Lisemize özgü; fizik, kimya, ve biyoloji laboratuarları, müzik atölyeleri, görsel sanatlar atölyeleri özel tasarımlarıyla öğrencilerimizin çok yönlü gelişimine katkıda bulunur. Spor, tiyatro, gezi, drama, satranç, sosyal kulüp etkinlikleriyle de sosyal, kültürel, ve sportif faaliyetlerle öğrencilerimizin diğer alanlardaki gizli güçleri de desteklenir. İstenilen başarının elde edilebilmesinin gerekli koşulları olan uygun disiplin ortamı, etkili ve verimli öğrenme teknikleri çağımızın teknolojisine uygun araç ve gereçleri, alanında uzman profosyonel genç ve dinamik öğretmen kadrosuyla elde ettiği başarılara her yıl yenilerini ekleyen Kardelen Anadolu ve Fen Lisesi MEB’in 2015 2015 Hazirandan itibaren uygulamaya geçireceği dershanesiz eğitim modeli anlayışını 1994’ten bugüne temel felsefesi haline getirmiş birçok alanda ülkemize model oluşturmuş yenilikçi bir eğitim kurumudur.

Kardelen Anadolu ve Fen Lisesinde, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyetin kazanımlarına bağlı olarak yetişen geleceğin aydın gençleri, toplum ve ülke sorunlarına karşı farkındalığı yüksek, bilimsel düşünen, yaratıcı çözümler üreten, sosyal sorumluluk bilincine sahip, empati kuran, farklılıklara saygı gösteren, yabancı dilini yaşamında etkili bir şekilde kullanan, yüksek ahlaklı ve özgüveni yüksek bireyler olarak yetişir.